FÖRFATTARE

PHILOMÈNE GRANDIN

OM PHILOMÈNE

Jag är i grunden skådespelerska och programledare.
Född 1974 i Stockholm Sverige.

Glöm allt men inte mig är min författardebut och boken gavs ut på Albert Bonniers januari 2021.

Nu arbetar jag med nya bokprojekt och vill rikta mig till både vuxna och unga.

Foto: Annabel Faraday

BÖCKER

GLÖM ALLT MEN INTE MIG

Det är 80-tal och Philomène och hennes pappa lever ett okonventionellt liv fyllt av kultur och kärlek. Men pengarna är oftast slut. Pappa är Izzy Young, legendaren som upptäckte Bob Dylan och vars Folklore Center i New York utgjorde scen för musiker och poeter som Patti Smith och Allen Ginsberg.

Trettio år senare sjunker Izzy allt djupare in i demens.

En gripande uppväxtskildring och en berättelse om en far och dotter som vägrar släppa taget om livet och varandra.

KÖP BOKEN

LYSSNA PÅ BOKEN

”Men det svåraste är kanske ändå att se hur de en gång starka armarna smalnar av, hur händerna darrar, kroppen lutar orkeslöst. Den som en gång svingade barnet i luften, lyfte det på sina axlar och tog det genom land och rike på festivaler, konserter och resor. Men Philoméne Grandin dröjer inte i det svåra och snåriga även om smärtan alltid anas där under ytan. Hon berättar stillsamt, osentimentalt och vardagligt om sin pappa och hans väg in demens.”

Dala-Demokraten

MEDIA

”Philomène Grandin om livet med pappan Izzy Young: ”Det var det som var så himla roligt med pappa, plötsligt hände något jättekul.”
Lundströms Bokradio

”Glöm allt men inte mig” är en stark debut, en vacker, lyhörd och gripande bok om en symbiotisk pappa och dotterrelation, där tempus alltmer övergår i ett absolut nu – i takt med att Izzy Youngs minne försvinner. Men aldrig kärleken dem emellan.”
SvD

”Det finns ingen större utmaning än att skriva om dem man älskar och Grandins prosa förhöjer genom sin behagliga stillhet och varma enkelhet den självklara blicken barn har på sina föräldrar. […] i ”Glöm allt men inte mig” får kärleken vara svår och uppfordrande utan att vara mindre lysande.”
Aftonbladet

”Det är välskrivet, uppriktigt och emellanåt poetiskt – en minneskrönika som inte skönmålar och inte demoniserar. Ett innerligt kärleksbrev från dotter till pappa in i döden.”
Kristianstadsbladet

” […] det är därför jag så förtjust tar till mig Philomène Grandins ärliga porträtt av sin pappa och hennes lyhörda beskrivning av deras vänskap. Boken blir aldrig sentimental – men värdig. Och mänsklig.”
Västerbottens-Kuriren

”Det är välskrivet, uppriktigt och emellanåt poetiskt – en minneskrönika som inte skönmålar och inte demoniserar. Ett innerligt kärleksbrev från dotter till pappa in i döden.”
Blekinge Läns Tidning

NYHETER

25 juli

Författtarsamtal Rikstolvan/Österlen
rikstolvan.se

BOKMÄSSAN 2021

23 sept ”Se Människan-scenen” fredag 16.00-16.20 / Svenska Kyrkan
24 sept ”Förälder till sin förälder ”lördag kl. 13:15–13:45 / Albert Bonniers

BILDER

Foto: Ellinor Hall (anges vid publicering)

PHILOMÈNE GRANDIN

KONTAKT

PRESSFRÅGOR

LITTERÄR AGENT
Salomonsson Agency
www.salomonssonagency.se

Personliga mail till Philomène
(kollas en gång i veckan):

©2021 PHILOMÈNE GRANDIN | WEBPROD BLOMILL